Váš košík
Obsah košíku
Váš košík je prázdný
Kategorie výrobků
Vhodné i pro diabetiky Bio Racio    Cukry a melasy    Čaje    Čokolády a sladkosti    Džemy    Doplňky stravy apod.    Hotové jídlo    Houby    Kávy a kávoviny    Křupky    Koření    Med    Müsli apod.    Nápoje    Ochucovadla    Oleje    Ostatní    Pečivo    Polotovary    Pomazánky    Přesnídávky    Pochutiny    Přílohy    Psyllium, vláknina apod.    Redukční dieta    Řasy    Semena a plody    Směsi, kaše, mouky    Sušenky a sladkosti       Sladkosti       Sušenky    Vločky    Sirupy bylinné    Syrovátka    Směsi pro domácí pekárny    Vánoční pečivo RACIO    Vitamíny a minerály    Výhodné balíčky výrobků    Knihy    Žvýkačky    Super potraviny    Potraviny z Koreje    Produkty na Sushi    Arkokapsle    Proteinové přípravky    Natur aroma airspraye    RAW    Na naklíčení Bezlepek Bezlaktóza Fair Trade Vodní konvice a filtry Ekologická drogerie Eko baby Produkty určené pro děti Přírodní mýdla Vánoční pečivo Dárkové balení Kosmetika Zdravotnická technika Hotová jídla nejen na cesty Dárkové poukazy SCD dieta

Seznam veškerého zboží


Rozšířené vyhledávání




Zapomněli jste heslo?
Nemáte účet? Vytvořte jej
Top-Ten
01 CALTA - chléb pro zdraví - směs na pečení
02 Diabeta piškoty 120g
03 Oplatka arašídová 35g - Celi Hope
04 Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g
05 Vanilkový cukr Light 50g NATURAL
06 Lízátko ovocné 8g bez cukru s vitamínem C
07 Bezlepkové piškoty 120g Kávoviny
08 Zázvorové pivo
09 Gusto Café Espresso zrnková RAPUNZEL 250 g bio
10 Jizerka - přirozeně bezlepková směs 1000g - Zelená - nová
Info: Váš prohlížeč nepřijímá cookies. Pokud chcete vkládat zboží do košíku a nakupovat, musíte mít cookies povoleny.

Racio arrow Sušenky a sladkosti arrow Fruit ovocná tyčinka MIX 30g Pharmind



Fruit ovocná tyčinka MIX 30g Pharmind

Cena za jenotku (kus): 21.90 Kč (včetně DPH 15 %)


Fruit ovocná tyčinka rakytník 30g Pharmind.

Bezchybné spojení oblíbených ovocných chutí se sladkým, trpkým i kyselým nádechem Vám vykouzlí svátek i v ten nejvšednější den.

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: meruňky sušené – 62,2%; jablka sušená – 9,4 %; hrozny sušené – 9,1 %; fruktóza; višně sušené – 8,5 %; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); kyselina: kyselina askorbová (vitamín C); regulátor kyselosti: kyselina citronová; konzervant: sorban draselný.
Nutriční hodnoty na 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota 1350 kJ16405 kJ5
Energetická hodnota 318 kcal1695 kcal5
Tuky 0,6 g10,2 g0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g20,1 g0,5
Sacharidy 70,0 g2721,0 g8
- z toho cukry 42,0 g4713,0 g14
Vláknina 12,0 g123,6 g3,6
Bílkoviny 2,5 g50,8 g1,6
Sůl 0,15 g20,05 g0,8
Vitamín С 40 mg5012 mg15

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Meruňka
Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Jabloň
Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Sušené hroznové víno (rozinky)
Plody obsahují cukry (až 20 %), organické kyseliny (přibližně 2,5 % – kyselina vinná, kyselina jablečná, kyselina citrónová, kyselina jantarová, kyselina šťavelová, kyselina mravenčí, a stopy kyseliny salicylové), soli draslíku, vápníku, hořčíku a železa a dvojsoli těchto prvků, dále třísloviny, pektiny a barviva, kvercetin, enin, glykosidy mono- a bidelfinindinu, vitamíny A, B1, B2 a C.

Višeň
Plody višně mají většinou sladkokyselou chuť. Plody obsahují organické kyseliny (kyselina citronová, kyselina jablečná a kyselina chininová, kyselina jantarová, kyselina salicylová). Obsahují také běžné prvky, jako draslík, vápník, fosfor, hořčík, stopové prvky (měď, železo), a rovněž i pektin, enzymy, třísloviny, antokyany, cukry (glukóza, fruktóza), vitamíny A, C, B2, PP, P, kyselinu listovou, kumarin.

Kyselina askorbová (vitamín C)
Jeden ze základních ve vodě rozpustných vitamínů v lidské potravě. Je imunostimulantem, napomáhá správnému fungování imunitního systému organismu. Je to silný antioxidant, který napomáhá ochraně buněk před oxidačním stresem. Zabraňuje toxickým procesům volných radikálů, což jsou agresivní prvky, které se vytvářejí v organismu při nemocech, velkých fyzických zátěžích, negativním vlivu životního prostředí. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu a pojivové tkáně: posiluje cévy, kostní tkáň, kůži, šlachy i zuby. Napomáhá k normalizaci fungování nervového systému a odolnosti organizmu vůči stresu. Chrání před oxidací pro organizmus nezbytné tuky a vitamíny rozpustné v tucích (vitamíny A a E). Hraje významnou roli v transportování glukózy do buněk, napomáhá normálnímu průběhu všech energetických procesů v organismu.

Vláknina
V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka. Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika. Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza
Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny. Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.
Dostupnost

Dodáváme během: na dotaz

 


Hodnocení zákazníků:

Dosud není žádné hodnocení.
Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit.




další kategorie

Sladkosti

Sušenky

© 2017 Dia-Bio-Racio-Bezlepek

Reprodukce textu nebo fotografií je možné pouze s písemným souhlasem www.obchod.dia-potraviny.cz.