Cena za jenotku (kus):
135.56 Kč
(včetně DPH 15 %)
Bio mandle GASTRO*BIO 200 g BIONEBIO. RAW. Velké balení sladkých mandlí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznou mandlovou chutí. Tyto mandle byly tříděny nejen strojově pomocí optického senzoru, ale také ručně na pásu tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Mandle byly sušeny při teplotě nižší než 40 °C pro zachování původní kvality.
HMOTNOST: 250 g.
ZEMĚ PŮVODU: Španělsko.
POUŽITÍ: Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které se sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán.
NUTRIČNÍ INFORMACE: Mandle jsou nejen dobré, ale i zdravé. Jsou vynikajícím zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při srdečních onemocněních. Nedávný výzkum ukázal, že pravidelná konzumace mandlí snižuje hladinu cholesterolu v krvi. U lidí s vysokým cholesterolem způsobila každodenní konzumace hrstičky mandlí pokles cholesterolu o 4 %, 75 gramů mandlí denně pak snížilo hladinu cholesterolu v krvi v průměru o 9,4 %.
Hodnocení zákazníků:
Dosud není žádné hodnocení. Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit.