Váš košík
Obsah košíku
Váš košík je prázdný
Info: Váš prohlížeč nepřijímá cookies. Pokud chcete vkládat zboží do košíku a nakupovat, musíte mít cookies povoleny.

Racio arrow Sušenky a sladkosti arrow Sladkosti arrow Fruit ovocná tyčinka jablko - banán 30g Pharmind



Fruit ovocná tyčinka jablko - banán 30g Pharmind

Cena za jenotku (kus): 21.90 Kč (včetně DPH 15 %)


Fruit ovocná tyčinka jablko - banán 30g Pharmind.

Šťavnatá jablka a zralý banán je ideální dvojice chutí s vůní jižního ovoce a výraznými barvami brzkého podzimu!

Hmotnost tyčinky 30 g.

Složení: jablka sušená – 30,4 %; banán sušený – 24,3 %; meruňky sušené – 20,6 %; fruktóza; jablečné pyré – 6,5 %; jablečná šťáva z koncentrátu – 4 %; pšeničné vločky; želírující látka: arabská akátová guma (přírodní vláknina); kyselina: kyselina askorbová (vitamín C); regulátor kyselosti: kyselina citronová; konzervant: sorban draselný.

Nutriční hodnoty na 100 g% RI *na 30 g% RI *
Energetická hodnota 1350 kJ16405 kJ5
Energetická hodnota 318 kcal1695 kcal5
Tuky 0,6 g10,2 g0,3
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g20,1 g0,5
Sacharidy 70,0 g2721,0 g8
- z toho cukry 49,0 g5415,0 g17
Vláknina 12,0 g123,6 g3,6
Bílkoviny 2,5 g50,8 g1,6
Sůl 0,15 g20,05 g0,8
Vitamín С 40 mg5012 mg15

* - recommended intake (doporučené denní dávky).

Jabloň
Čerstvé plody obsahují různé cukry (až 12 % fruktózy, glukózy, sacharózy), organické kyseliny (do 2,42 % - jablečnou, vinnou, citronovou, chlorogenovou, arabinovou), pektiny, tříslovinu a barviva, minerální soli, organické sloučeniny železa a fosforu, vitamíny B a C, provitamín A (karoten) a éterické oleje. Součástí éterických olejů jsou octový aldehyd a složité étery amylového alkoholu s kyselinou mravenčí, octovou a kapronovou a kaprylovou.

Banán
Dužina banánu obsahuje bílkoviny (1,5 %) a sacharózu (až 25 %), enzymy, vitamíny C, B2, PP a E a provitamín A, škrob, kyselinu jablečnou, minerální soli draslíku a biologicky aktivních látek (serotonin, norpinefrin, dopamin, katecholamin).

Meruňka
Meruňka obsahuje cukry, organické kyseliny (salicylovou, jablečnou, citronovou), provitamín A (karoten), vitamíny C a B, je bohatá na soli draslíku, hořčíku, vápence, fosforu, sodíku a železa.

Kyselina askorbová (vitamín C)
Jeden ze základních ve vodě rozpustných vitamínů v lidské potravě. Je imunostimulantem, napomáhá správnému fungování imunitního systému organismu. Je to silný antioxidant, který napomáhá ochraně buněk před oxidačním stresem. Zabraňuje toxickým procesům volných radikálů, což jsou agresivní prvky, které se vytvářejí v organismu při nemocech, velkých fyzických zátěžích, negativním vlivu životního prostředí. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu a pojivové tkáně: posiluje cévy, kostní tkáň, kůži, šlachy i zuby. Napomáhá k normalizaci fungování nervového systému a odolnosti organizmu vůči stresu. Chrání před oxidací pro organizmus nezbytné tuky a vitamíny rozpustné v tucích (vitamíny A a E). Hraje významnou roli v transportování glukózy do buněk, napomáhá normálnímu průběhu všech energetických procesů v organismu.

Vláknina
V odborné literatuře E. H. Hipsley poprvé v roce 1953 přišel s termínem dietetická vláknina, což je kombinace polysacharidů (základní zdroje energie, složené vysokomolekulární sacharidy) a ligninu (látka, která se nachází ve ztvrdlé buněčné rostlinné stěně), které se nepřeměňují na endogenní výměšky střevního traktu člověka. Organismus člověka, to je látková výměna, pro kterou jsou potřebné různé složené sacharidy, polysacharidy a naše střevní mikroflóra nemůže fungovat a nemůže se množit bez vlákniny. Potravinové základní prvky, které obsahují sacharidy, které lidské enzymy nerozpouštějí a nezískávají se z vrchních částí střevního traktu (nerozpustná vláknina) se stávají výživou prospěšnou pro střevní mikroflóru. Tyto látky aktivují množení, růst a životnost normální flóry – jedná se o prebiotika. Vláknitá a kapilární stavba vlákniny ji činí přírodním sorbentem. Vláknina na sebe váže toxiny, těžké kovy, produkty neúplné přeměny potravinových látek, zbytky tuků a cholesterolu, napomáhá jejich k rychlejšímu vylučování z organismu.

Fruktóza
Fruktóza je jedním z druhů přírodního cukru, je přítomna ve všech sladkých plodech a bobulích (hroznové víno, hrušky, jablka, banány, višně). Velmi mnoho fruktózy obsahuje med: tvoří až polovinu jeho sušiny. Fruktóza se dlouhodobě vstřebává stěnami orgánů při rozkladu potravy, ale při tom, když se dostává do krve, se rychle vstřebává. Díky této zvláštnosti metabolismu člověk, který požil fruktózu, nepociťuje rychlé zvýšení a poté následný pokles hladiny cukru v krvi, jako to bývá u požití glukózy a sacharózy. Fruktóza zajištuje energii pro organismus rovnoměrněji podle míry nutnosti. Z tohoto důvodu se fruktóza doporučuje užívat pro adaptaci při dlouhodobém stavu napětí. Fruktóza má ještě jednu vlastnost, a tou je fakt, že při změně požívání fruktózy namísto sacharózy se kazivosti zubů snižuje až o 30-40 %.
Dostupnost

Dodáváme během: na dotaz

 


Hodnocení zákazníků:

Dosud není žádné hodnocení.
Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit.





© 2017 Dia-Bio-Racio-Bezlepek

Reprodukce textu nebo fotografií je možné pouze s písemným souhlasem www.obchod.dia-potraviny.cz.