Váš košík
Obsah košíku
Váš košík je prázdný
Kategorie výrobků
Vhodné i pro diabetiky Bio Racio    Cukry a melasy    Čaje    Čokolády a sladkosti    Džemy    Doplňky stravy apod.    Hotové jídlo    Houby    Kávy a kávoviny    Křupky    Koření    Med    Müsli apod.    Nápoje    Ochucovadla    Oleje    Ostatní    Pečivo    Polotovary    Pomazánky    Přesnídávky    Pochutiny    Přílohy    Psyllium, vláknina apod.    Redukční dieta    Řasy    Semena a plody    Směsi, kaše, mouky    Sušenky a sladkosti    Vločky    Sirupy bylinné    Syrovátka    Směsi pro domácí pekárny    Vánoční pečivo RACIO    Vitamíny a minerály    Výhodné balíčky výrobků    Knihy    Žvýkačky    Super potraviny    Potraviny z Koreje    Produkty na Sushi    Arkokapsle    Proteinové přípravky    Natur aroma airspraye    RAW    Na naklíčení Bezlepek Bezlaktóza Fair Trade Vodní konvice a filtry Ekologická drogerie Eko baby Produkty určené pro děti Přírodní mýdla Vánoční pečivo Dárkové balení Kosmetika Zdravotnická technika Hotová jídla nejen na cesty Dárkové poukazy SCD dieta

Seznam veškerého zboží


Rozšířené vyhledávání




Zapomněli jste heslo?
Nemáte účet? Vytvořte jej
Top-Ten
01 CALTA - chléb pro zdraví - směs na pečení
02 Diabeta piškoty 120g
03 Chléb pro zdraví – směs na pečení chleba s pohankou 500g
04 Oplatka arašídová 35g - Celi Hope
05 Vanilkový cukr Light 50g NATURAL
06 Lízátko ovocné 8g bez cukru s vitamínem C
07 Bezlepkové piškoty 120g Kávoviny
08 Gusto Café Espresso zrnková RAPUNZEL 250 g bio
09 Zázvorové pivo
10 Jizerka - přirozeně bezlepková směs 1000g - Zelená - nová
Info: Váš prohlížeč nepřijímá cookies. Pokud chcete vkládat zboží do košíku a nakupovat, musíte mít cookies povoleny.

Racio arrow Super potraviny arrow AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL



AGÁVE - SIRUP BIO 250 ml CL

Cena za jenotku (kus): 79.61 Kč (včetně DPH 15 %)


AGAVE - SIRUP BIO 250 ml CL. Sirup z agave je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složka inulin (složená z fruktózy) je probiotikum (podporuje zdravou střevní mikroflóru), ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Pro svůj velmi nízký glykemický index je tudíž vhodná i pro diabetiky. Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší). Přirozené sladidlo Vhodná pro diabetiky (glykemický index = 30) Podrobný popis Indiáni si agave vysoce cenili a sirup z její dřeně používali na slazení nápojů a jídel. V poslední době velmi získává na popularitě u lékařů a lidí, kteří věnují pozornost tomu, co konzumují. Sirup z agave je získáván zejména z Weberovy modré agave, protože tento druh obsahuje nejvyšší množství sacharidů. Agave se sklízí ve stáří 7 až 10 let. Poté se z dřeně získává šťáva zpracovávaná při nízkých teplotách pod 50 st. C. V obchodech můžete nalézt dva základní typy agave: světlý a tmavý. Světlejší sirup je zpracováván při nižší teplotě a prochází jemnější filtrací, takže má více neutrální chuť vhodnou pro mnoho kuchyňských úprav. Tmavší sirupy jsou méně filtrované a pevné částečky zachované v sirupu mu propůjčují lahodnou příchuť někdy přirovnávanou k sirupu javorovému. Příchuť tohoto sirupu je však velice jemná a mnohem slabší než např. známe u medu. Agave je jednou z nejskvělejších náhrad rafinovaného cukru, který má velmi vysoký glykemický index a glykemickou zátěž, což jsou ukazatele, které měří dopad konzumace jídla na hladinu sacharidů v krvi. Jídla, která rychle zvyšují hladinu cukru v krvi, uvolňují hormon inzulin. Nadměrné množství vyloučeného inzulinu a stálá vysoká hladina cukrů v krvi má spojitost s poruchami metabolismu. To se týká zejména diabetu II. st., nadváhy a obezity, zvýšeného množství tuků v krvi (triglyceridy a cholesterol) a zvýšeného krevního tlaku. Agave je výbornou pomocí pro lidi, kteří potřebují konzumovat cukry s nízkým glykemickým indexem a nechtějí používat umělá sladidla. Ta mají často nepřirozenou příchuť a nejsou vhodná pro pečení, kdy je nutná karamelizace a zhnědnutí jídla. Přirozený cukr je také potřebný do kvasnicových těst, aby mohla nakynout. Způsob použití Agave je asi o 40 % sladší než běžný cukr a tak používejte přibližně poloviční množství než jste zvyklí u cukru či medu. Přestože glykemický index 30 je velmi nízký (jablko 55, Coca Cola 90), není agave zcela prostá cukru. Proto je nutné individuálně zvážit, jaké množství používat. Např. u velmi těžkých diabetiků je na místě střídmost a případně se poradit s lékařem.


 


Hodnocení zákazníků:

Dosud není žádné hodnocení.
Musíte se přihlásit, abyste mohli hodnotit.





© 2018 Dia-Bio-Racio-Bezlepek

Reprodukce textu nebo fotografií je možné pouze s písemným souhlasem www.obchod.dia-potraviny.cz.